Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nätverka med proffsigt mingel

Öka bussigheten i affärsvärlden. Lär dig mingla loss. En kurs på Faxepark fick företagare att knäppa upp.

Det blev riktigt livat vid fikabordet på Faxepark, på torsdagskvällen. Med smörgås och kaffe i högsta hugg hade 20-talet företagare satt tänderna i uppdraget: mingla loss och lär känna varandra lite bättre.

Ingenting kan väl lossa tungornas band som en god smörgås. Vissa av deltagarna i kursen "Hur man bygger nätverk och minglar" startade med mackan och tog sedan stärkta itu med kvällens uppgift: mingla upp tre personer.

Kursen är en fristående fortsättning av kursen Business Lab. När man väl lärt sig hur man startar ett företag, så är det meningen att man ska utveckla sitt företagande genom att nätverka med andra företagare. Det kan till exempel ske via mingel.

Enligt Katarina Widoff, Kommunikationsfabriken, handlar mingel om att röra sig och inte stanna upp för länge.

- Du har tre sekunder på dig att göra ett första intryck. Om det går bra får du 30 sekunder, därefter tre minuter. Men prata inte längre än du själv orkar lyssna, var Katarinas råd till det 20-talet företagare som hade hörsammat inbjudan till kursen.

De närvarande fick goda råd om hur man inleder ett samtal. Har man glömt bort namnet på en bekanting så kan man presentera kompisen och så få namnet i retur.

Det gäller att tänka smart, mingla proffsigt och presentera sig själv på ett sätt som gör att man blir ihågkommen – och kanske får det feta kontraktet.

Läs mer om mingelkursen i fredagens Söderhamns Kuriren.