Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naturlig skolutställning i Bollnäs konsthall

Traditionellt hålls varje vår en skolutställning i Bollnäs konsthall. I år deltar elever från fem gymnasie- och högstadieskolor med verk på temat natur.

Sammanlagt har skolutställningen samlat kring 120 verk från eleverna, som har skapat på temat natur.

- Ett öppet och lagom brett tema som går att förhålla sig till på många olika sätt, säger konsthallens Catharina Ingvarsson som tillsammans med kollegan Mélanie Platzgummer jobbat med utställningen som har vernissage på lördag, 16 april.

En av de yngre deltagarna i utställningen är Jazz Bydén som går i klass 7 på Kilafors skola. Han har två tavlor på väggarna i konsthallen. Mest gillar han sin tolkning av "Moder Natur" som han skapat med hjälp av en ritplatta kopplad till en dator:

- Jag är inte så bra på att måla landskap, så jag valde att göra Moder Natur i stället, en kvinna som jag har försökt smälta ihop med ett träd. Det var roligt att experimentera lite, säger han.

Att vi får se mer av Jazz Bydéns skapande framöver är inte alls omöjligt - bild är ett favoritämne och på gymnasiet tänker han utbilda sig inom bild och form.

På IB-programmet på Torsbergsgymnasiet studerar trion Brianna Garate, Emilia Åsén och Lin Toft. De tycker alla tre att det känns spännande att få ställa ut i konsthallen.

- Mest tar man ju bara hem sina grejer annars, men nu är det många som kan se det man har skapat. Det känns lite utlämnande nästan, väldigt personligt. Men väldigt roligt också, säger Brianna Garate.

Elever från Granbergsskolan, Lust & Lära, Torsbergsgymnasiet, Edenskolan och Kilaforsskolan deltar i utställningen som finns att se på konsthallen till och med 23 april.

Läs också: Gävlebo ny intendent vid Bollnäs museum och konsthall