Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naturfotografen Terje Hellesö erkänner fusk

Naturfotografen Terje Hellesö erkände på lördagsförmiddagen att han manipulerat bilder på mårdhund och lodjur.

Den tidigare Söderhamnsbon Terje Hellesö utsågs till Årets naturfotograf 2010. Nu har det kommit fram att några av djuren på hans bilder i själva verket är utklippta och inklistrade från en annan bild.

I en intervju i Sveriges Radio Jönköping berättade hustrun Malin Hellesö på lördagen om hur maken erkände sitt fusk för henne:

– Han har känt någon form av press och han tappade huvudet, har han förklarat för mig, säger hon.

Det var för några dagar sedan som en debatt sändes i samma radiokanal, där Terje Hellesös bilder ifrågasattes av jaktvårdskonsulenten Gunnar Glöersen. Mårdhund har aldrig registrerats i Mullsjö förut och riktigt så många lodjur som Terje Hellesö sade sig ha fotograferat i trakten är det osannolikt att det finns, menade jaktexperten.

Sedan dess har en debatt blossat upp på internetforum, där Terje Hellesö till en början hävdade att han var oskyldig. Men på lördagsförmiddagen kom det fram att han hade erkänt manipulation av ett antal av sina bilder.

– Jag har lurat alla, inklusive min älskade Malin. Sedan att allt jag gjort nu blir ifrågasatt, det förstår jag, skriver signaturen Terje Hellesö i en artikelkommentar på fotosidan.se

Några fler kommentarer har inte paret, enligt Malin Hellesö som tidningen har varit i kontakt med.