Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näsvikenelever på skolresa i Berlin

Fem elever ur årskurs nio i Näsvikens skola fick med hjälp av lokala sponsorer möjligheten att resa till Berlin och har precis återvänt till klassrummet.

- Det gick ganska bra att prata tyska. Det svåra var att förstå vad berlinborna svarade, berättar Gustaf Terneborg, en av de fem som förra måndagen tog planet ner till Tysklands huvudstad för att tillsammans med läraren Katarina Engberg spendera fyra dagar där.

Det var med stöd från Hudiksvalls Sparbanks utbildningsstiftelse och även Olle Secund Entreprenad och Norrlands Kustmontage som Gustaf tillsammans med klasskamraterna Erica Norberg, Carl Holmquist, Kristina Lindgren och Lars Secund kunde besöka många av de minnesmärken över vår moderna historia som finns i Berlin. Naturligtvis bevistades Brandenburger Tor och TV-tornet vid Alexanderplatz, men också minnesmonumentet över Europas mördade judar och museet vid Checkpoint Charlie där det berättas om de många DDR-medborgare som försökte fly från Öst- till Västberlin. Också den del av Berlinmuren som bevarats besöktes.

- Vi har läst mycket om Berlin och dess sevärdheter, men det blir naturligtvis en helt annan sak att se allt på plats, säger Katarina Engberg, lärare i tyska och engelska på Näsvikens skola.