Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästan ett ton koppar kan vara stulet

Tjuvarna har klippt upp ett specialstaket och rullat tre trummor med 300 kilo kopparkabel vardera ett 50-tal meter. Stöldgodset från Kläppa, Ljusdal, beräknas vara värt 75 000 kronor.

Stölden har skett från Vattenfalls område i Kläppa mellan lördagen och måndagen. Sören Andersson vid Sörens kraft och montage berättar att trummorna har funnits på området i några månader – men precis innan det var dags att använda dem vid ombygganden av ställverket så stals de.

– Det här är tyvärr sånt som händer. Det spelar ingen roll hur vi låser in grejerna, säger han.

– Det är tur att grejerna är försäkrade, även om vi bara får ut två tredjedelar av värdet. Annars hade det aldrig gått att jobba med det här.

Han visar hur tjuvarna har klippt upp staketet och konstaterar att de har haft det kämpigt. De har inte haft tillgång till de bästa verktygen. Men värdet på kopparn gör att den ändå är värt att stjäla. Och det finns enligt Sören Andersson alltid någon som vill köpa – även om han är säker på att den inte kommer att säljas i närområdet.