Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästa gång är det ett barn som drabbas

Återigen har en kär familjemedlem/sällskapshund blivit ihjälbiten av en så kallad kamphund, och det på grund av oansvariga hundägare.

Det verkar finnas gott om sådana i Rehnområdet. De förstår inte vad dessa bestar till hundar kan förorsaka i sin närmaste omgivning.

Frågan man ställer sig är: Varför har man sådana hundar i våra villaområden? Är det som sällskapshundar, brukshundar eller för eget skydd? Har man dessutom dessa hundar tillsammans med tre andra hundar, varav två är av samma typ – ej ras – boende i ett villaområde, är det inte svårt att föreställa sig att de triggar igång både försvars- och anfallsmekanismer hos hela flocken. Då blir det genast en ohållbar situation. Nästa gång det sker kanske det är ett barn som drabbas.

Är det ok att vi ska ha det så i vår boendemiljö och att barn, vuxna och andra hundägare ska känna sig livrädda för att röra sig på allmän väg eller på sina tomter?

Förtvivlad-Förbannad-Ledsen f.d.hundägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel