Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näst bäst i Sverige

Måndag förmiddag och Sven Ljung är tillbaka på taket. På taket på Hotell Funäsdalen.


Han är där trots ett brutet revben.


Det där brutna revbenet gav honom ett SM-silver i karate.


Så det kan vara värt att ha lite ont idag, säger Sven.

Det var en spark som hette duga. En idiotkick som Sven Ljung uttrycker det.

Den sparken betydde hur som helst ett brutet revben och ett besök på Sahlgrenska sjukhuset och tävlingsförbud för Ljusdals Karateklubbs Sven Ljung.

Det var i semifinalen i karate-SM i Göteborg i lördags som det slog slint för motståndaren Alexander Subosic och han tryckte på lite väl mycket i sin spark.

Och den här sparken betydde också att jag vann en silvermedalj eftersom min motståndare blev diskvalificerad. Nu fick jag aldrig chansen att gå någon final eftersom jag fick tävlingsförbud, säger Sven.

Sven Ljung är 28 år och han är nästen lika ung i karatesporten som Ljusdals Karateklubb. Han har hållit på med karate i fem år och det här är klubbens största framgång så här långt. Ett SM-silver smäller förstås högt.

– Fast det är lite tråkigt att man inte får chansen att fightas om ett guld när man kommit så här långt, säger Sven.

I går var Sven Ljung tillbaka på jobbet som plåtslagare. Och just nu är det taket på Hotell Funäsdalen som gäller. Där ska bytas plåt.

Det var lite svårt att ta sig upp på taket i morse så när Apoteket öppnade så måste jag dit och köpa lite smärtstillande tabletter.