Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Närköp stärker Ramsjöbutik

Allt talar för att kommunen i fortsättningen gör sina inköp för sina verksamheter i Ramsjö i byns affär. Dessutom kan skolan ta över matlagningen åt äldreomsorgen.

Annons

Två kommunalråd och tre nämndsordförande, tjänstemän och glesbygdshandelns mentor Bertil Karsbo gästade på onsdagskvällen Ramsjö för att träffa bygderådet, byns handlare och andra intresserade av utvecklingsfrågor i bygden.

Resultatet blev att alla ska verka för att de kommunala verksamheterna i Ramsjö i fortsättningen ska kunna göra sina inköp lokalt och inte som i dag av jätten Menigo.

Arbetsgrupper ska också tillsättas för frågan med lokala inköp samt för att undersöka möjligheten för skolköket att serva även äldreboendet Nyhem och de som behöver matdistribution (plus att ta emot lunchgäster utifrån på skolan). Dessutom behöver bygderådets arbete med fixarservice i hemmet främst för pensionärer utvecklas.