Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukgymnast drar igång egen praktik

Efter vidareutbildning och pappaledighet har Per Isander dragit igång egen verksamhet som sjukgymnast. Han har inte problem att få kunder.

Annons

Se också: Håstaholmens hälsocentral – Hudiksvalls bästa enligt patienterna

Per Isander är sjukgymnast med examen inom ett specialistområde, OMT.

– Det känns superkul. Det blir en nytändning när man får köra igång själv. Jag har även varit pappaledig i tio månader. Nu är jag sugen på att komma igång. Innan jag blev pappaledig gjorde jag också klar min vidareutbildning och nu vill jag praktiskt använda det jag lärt mig.

Per Isanders fyraåriga vidareutbildning gav en examen inom ortopedisk manuell terapi, OMT, ett specialistområde där man diagnostiserar och behandlar smärta och funktionshinder i muskler, leder, rygg, nacke och nerver.

– Jag öppnade i augusti och har inte gjort så mycket reklam för mig och jag tog inte heller över några patienter. Då trodde jag att det skulle bli svårt att få patientunderlag men det har varit fullbokat fram till nu.

Per Isander vill helst kunna jobba utan väntelista.

Just specialistkompetensen tror han är en orsak till den lyckade starten och han ser många fördelar med att ha mottagning med landstingsavtal i egen regi.

– Du får en större helhet, med kostnader och allting. Sedan är det just flexibiliteten. Nu har jag startat kvällsmottagning med lite fler akuttider. Folk vill ha snabba tider och tider efter jobbet.

Läs även: Sjukgymnast vill utveckla i Gnarp

Per Isander vill helst kunna jobba utan väntelista och att folk ska komma när de har besvär och inte senare.

– Annars går de så länge med sin värk och då skapas andra problem, annan värk- och smärtproblematik, på grund av det.

Han har tidigare träffat på sådana patienter.

– Hade man bara träffat dem i tid så hade man kunna minskat på sjukskrivningar och läkemedel, sådana saker, säger han och poängterar att en snabb insats är avgörande för resultatet och att en stor fördel är att patienten kan få en diagnos som i många fall är lugnande.

Det finns ett stort och ökande behov av sjukgymnaster.

– Fler patienter kommer till sjukgymnasten som en första instans. Förr behövdes remiss för att komma till sjukgymnast, men så är det inte längre utan patienten kan komma direkt.

Läs även: Sjukvård på distans – Gävleborgs framtid?

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons