Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivstart för söndagsöppet i Fyren

Det känns stabilt och handlarna är jättenöjda med starten av söndagsöppet, enligt centrumledare Gunilla Öberg, som också ser en fortsättning på sikt.

Annons

Se också: Fyren i Hudiksvall får söndagsöppet: "Känns jättebra att det äntligen är klart"

Söndagsöppet har diskuterats i flera års tid bland handlarna i Hudiksvalls centrum. När det visade sig att en stor majoritet av de tolv butikerna i Fyrengallerian ville satsa, gjorde de slag i saken och drog igång fyra timmars öppethållande.

Centrumledare Gunilla Öberg konstaterar att man lockat runt tusen besökare i genomsnitt varje söndag sedan starten 3 juli och förklarar att de 12 butiksägarna är positivt överraskade.

Gunilla Öberg leder samarbetet mellan butikerna i Fyrengallerian och kan blicka tillbaka på en lyckad start för söndagsöppet.

– Det är över förväntan. Men det är alldeles för tidigt att göra en ordentlig utvärdering, påpekar hon och tillägger att man behöver fortsätta upp till två år innan svaret på hur det gått har klarnat.

Läs även: Generationsväxling i anrik Hudikaffär: "Driva butik kan jag"

Förväntningarna har varit realistiska, enligt Öberg.

– Vi vet att det tar tid, även om vi har haft en kraftig marknadskampanj. Det blir att man måste lära om kunderna att man också kan gå och handla på en söndag. Än i dag frågar folk till exempel om det är långlördag och det har varit öppet till fyra varje lördag de senaste fyra åren.

– Vi fick en jättefin start i juli och den har fortsatt in i augusti, så jag är jättenöjd, säger MQ:s butikschef Isabelle Ahlqvist.

Butikschef Isabelle Ahlqvist vid MQ är nöjd över inledningen på söndagsöppet.

Det var inte givet hur det skulle gå, men hon tror på en fortsättning.

– Behovet finns. Inte bara bland våra kunder i Hudiksvall utan även i övriga Hälsingland.

Intrycket bland handlarna är också att just söndagar är en rolig dag att jobba på. Kunderna verkar nöjda och handlandet sker i lugnare tempo,

Läs också: Uppgifter: Lars Eje Larsson har köpt gallerian Fyren

I genomsnitt kommer runt tusen besökare till Fyrengallerian under de fyra timmar den är öppen på söndagar.

– Vi ska fortsätta och mata på under hösten. Under juli var merparten av kunderna turister och de förväntar sig att det är öppet på söndagar i en handelsstad. Men det har inte blivit en dipp efter semestrarna, snarare tvärtom. Nu börjar även ortsbefolkningen att hitta hit på söndagar.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning