Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapport visar goda utsikter för småföretagare

Det går bra för landet och länet enligt en rapport från Företagarna, men företagarna i Gävleborg är mer pessimistiska än andra.

Annons

Se live-TV: Vi sände live när årets företagare utsågs – så var galan

Småföretagarbarometern har funnits sedan 1985.

– Vad den går ut på är att titta på småföragarens bild av konjunkturen, hur det går, och även bilden av framtiden, förklarade Företagarnas Sohrab Fadai inför sin dragning kring utvecklingen i Gävleborgs län.

Företagarna framhåller i de flesta sammanhang att jobbtillväxten finns i de små företagen, något som också redovisades i siffror från undersökningen.

– I Gävleborgs län skulle det i princip inte finnas någon jobbtillväxt om det inte vore för småföretagen. Vi ser att antalet jobb sjunker i offentlig sektor och ett sjunkande antal jobb i företag med fler än 50 anställda.

Han pekade också på att småföretagen i samband med kriser har snabbare återhämtning och säger upp färre än offentlig sektor och storföretag.

– Det här betyder mycket för lokalsamhället och ekonomin.

Sohrab Fadai  är Företagarnas regionchef i Dalarna, men hoppar in för Eva Cooper, ordinarie regionchef i Gävleborg, som är barnledig.

Att 36 procent av småföretagen säger sig ha tvingats tacka nej till ordrar lyftes fram.

– De två främsta skälen är att man inte hinner med eller att man har arbetskraftsbrist och de två skälen hör förstås ihop, poängterade Sohrab Fadai.

På den sammanlagda konjukturindikatorn pekar siffrorna uppåt.

– Det ser mycket positivt ut, men i framtidsutsikerna är det en markant skillnad mellan riket i stort och Gävleborg, säger Sohrab Fadai och pekar på en nedåtgående kurva för länet.

Ändå ligger Gävleborg bättre till än tidigare år och siffrorna pekar på att det råder en högkonjunktur.

Läs även: 70-åringen från Hudiksvall är Hälsinglands entreprenör

Undersökningen framhåller att största svårigheten för expansion är svårigheten att hitta kompetent personal.

– De flesta småföretag vill växa, konstaterar Sohrab Fadai.

Den andra aspekten är att företag, där det finns många instegsjobb, har svårt att hitta arbetskraft som vill jobba, som är villiga att lära sig, kommer i tid och som har hyfs och inte plockar upp telefonen i tid och otid.

Han berättade att Företagarna håller på med en kompetensinventering som ska lanseras.

– Vi kan se två spår där. En aspekt är att företagen inte har möjlighet att rekrytera den specialiserade kompetenser som det finns för lite av i Sverige, den andra aspekten är att företag, där det finns många instegsjobb, har svårt att hitta arbetskraft som vill jobba, som är villiga att lära sig, kommer i tid och som har hyfs och inte plockar upp telefonen i tid och otid.

Sohrab Fadai framhöll Tandådalens Värdshus i Sälen som ett positivt exempel på hur man kan lösa bristen på arbetskraft. Där var det svårt att få tag på inte minst kockar.

– För fyra år sedan drog han själv igång ett projekt där nyanlända har jobbat, bland annat en kvinna från Eritrea. På två års tid gick hon från outbildad till färdigutbildad kock. Det är ett exempel på hur entreprenörer löser sådant som samhället i övrigt misslyckas med.

Läs även: Stort behov av praktikplatser för nyanlända – och företagarna blir allt mer positiva

Mer läsning

Annons