Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesund öppnar i Japan: "Vi har stor respekt för den japanska affärskulturen"

Före jul ska Iggesund Paperboard öppna ett försäljningskontor i Japan. Företaget vill vidga sin inriktning som dominerats av Europamarknaden.

Annons

– Traditionellt har Iggesund varit mycket Europainriktade, men nu prioriterar vi att öka vår globala försäljning. Idag är Asien världens största marknad för kartong och på en sådan marknad finns det utrymme för en kvalitetsprodukt som Invercote”, säger Arvid Sundblad, ansvarig för Iggesund Paperboards globala försäljning i ett pressmeddelande.

Läs mer: Haveriet på Iggesunds Bruk blev kostsamt - slog produktionsrekord ändå

Kartong från Iggesund ska säljas i Japan.

Läs mer: Arbetsmiljöverket hittade brister i säkerheten

När Iggesund Paperboard tog beslut om att öppna försäljningskontor i Japan innebär det också att bolaget måste förbättra leveransservicen.

– Sedan dess har vi byggt upp ny lagerhållning och arkning på den amerikanska västkusten och på Taiwan. För Asiens del innebär det radikala förkortningar av ledtiderna, berättar Ivan Chong, president för Iggesunds verksamhet i Asia Pacific.

Läs också: Arbetsmiljön står överst på dagordningen

Flower, Invercote. Iggesund Signature film.

Läs mer: Brukets nya energiprojekt ska ge bränsle till pannan

Sedan tidigare har Paperboard försäljningskontor i Singapore och Hong Kong. Även de kontoren kan dra nytta av de kortade ledtiderna.

Ivan Chong, president för Iggesunds verksamhet i Asia Pacific.

– Nu kan vi vara konkurrenskraftiga i sammanhang där vi tidigare inte ens var ett alternativ på grund ledtiderna. Vi har redan tagit ett antal nya affärer på grund av de ändrade förutsättningarna, fortsätter Ivan Chong.

Av pressmeddelandet från Iggesund Paperboard framgår det att bolaget registrerade sitt japanska föräljningsbolag på en dag som är fördelaktigt enligt japansk tradition.

– Vi har stor respekt för den japanska affärskulturen och rekryterar därför bara japansk personal. Det, tillsammans med långsiktighet, bedömer vi vara avgörande för framgång i Japan, säger Ivan Chong, president för Iggesunds verksamhet i Asia Pacific.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons