Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Hudiksvall kan Hanna förverkliga sin dröm – öppnar egen butik

Det var kärleken som förde 24-åriga Hanna Löfgren till Hudiksvall.
Nu är det kärleken till staden som får henne att stanna – och förverkliga sin dröm: Att öppna sin egen butik.
– Det här har varit en morot i livet, säger hon.

Annons

OBS! Denna artikel publicerades den 28 september 2016

I mitten av november satsar nyinflyttade Hanna Löfgren på sin nya butik i Hudiksvalls centrum.

Medan många unga väljer att lämna Hälsingland för studier och karriär på andra orter går 24-åriga Hanna Löfgren mot strömmen. Hon satsar på eget – i sin nya hemstad Hudiksvall. I mitten av november öppnar hon sin egen blomster- och inredningsbutik på Storgatan. En dröm som levt med henne sedan barnsben.

– Ja, absolut. Jag kommer från en egen företagarfamilj, så att förverkliga den drömmen har varit på tapeten länge och nu kan jag äntligen fullfölja den. Här känns det som allt klaffar, berättar Hanna Löfgren, som flyttade till Hudiksvall så sent som i mars i år.

Läs också: Kommunen vill satsa mer på lokal mat i Hudiksvall – bygger nätverk

Med både gedigen florist- och säljarutbildning och gott om erfarenhet i ryggsäcken var det i Hälsingland som det gick upp för henne att tiden var inne för att förverkliga drömmen. Att skapa sitt egna koncept – med en helt egen touch.

– Det är ju mycket som ska stämma för att ta det steget. Jag bodde i Sundsvall i nio år och kände aldrig att det var rätt läge, men nu känner jag att det är helt rätt, berättar hon och fortsätter:

– Sundsvall är en jättetrevlig stad, men det mer personliga mötet känner jag här i Hudiksvall. När jag själv kliver in i en butik vill jag ha just det personliga mötet. Man vill bli sedd. Här i Hudiksvall får man en starkare koppling till staden och människorna.

Och både inredning och blommor i en och samma butik?

– Intresset för inredning och blommor har exploderat ganska mycket. Det märks om inte annat på sociala medier. jag vill få ihop blommor och inredning tillsammans och ge inspiration hur man kan göra sitt eget hem, berättar Hanna Löfgren.

Läs också: Insändare: Företagsklimatet viker brett i hela landet och även i Hudiksvall

Sommaren har handlat mycket om att jaga fatt på en lokal som passar. Inte helt lätt, men till slut dök drömobjektet upp i en annons.

– Ja, det har varit ganska svårt. Det är viktigt, jag ville inte ta vad som helst. Det är mycket som ska klaffa. Men den här kände jag direkt att det blev rätt. Det är bra takhöjd och charmiga detaljer. Det var det som fick mig att välja lokalen. Det blir en mysig och hemtrevlig spegling av vad mitt sortiment kommer att bestå av.

Hur känns det att din dröm snart är på väg att gå i lås?

– Nu känns det fantastiskt. Jättespännande och roligt. Jag ser fram emot att lära känna Hudikborna ännu närmare, säger Hanna Löfgren, som i mitten av november öppnar sin nya butik i Hudiksvall.

Läs också: Regionen storsatsar på campingplatser i Hudiksvall och Nordanstig

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons