Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entreprenören Magnus Helgesson föreläste i Söderhamn: "Framgång mäts i lycka"

Magnus Helgesson grundade företaget Harrys 1993. Ett företag som idag omsätter 700 miljoner kronor och har över 1000 anställda. På torsdagseftermiddagen föreläste han i Söderhamn.

Annons

Magnus Helgesson  lockade fram skratt hos publiken under sin föreläsning på torsdagskvällen.

Magnus Helgesson startade sitt första företag som tolvåring. Han sålde frimärken han hittade i containrar. Entreprenörskapet fortsatte och vid 21 års ålder var han miljonär. 1993 valde han att öppna en bar och restaurang i sin hemstad, Falkenberg. Restaurangen hette Harrys. I dag är Harrys en rikstäckandekedja som omsätter 700 miljoner och har över 1000 anställda. Men för tre år sedan valde Magnus Helgesson att säga upp sig själv från Harrys.

- Det var svårt att göra det men jag ville följa min stora passion. Jag vill hjälpa andra människor. I dag gör jag ungefär 100 till 120 föreläsningar om året, jag coachar andra entreprenörer och jag jobbar med digitala visitkort, säger han.

Läs mer: Hudikföretag prisas för innovation – får stipendium på 200 000

När Magnus Helgesson får frågan om hur man blir framgångsrik tar det inte många hundradelar innan han svarar.

- Det handlar om att tillfredsställa de basala behoven en människa har. Det är vila, rörelse och återhämtning. Sen måste man ha ett tydligt mål och jobba otroligt fokuserat mot det. Därefter kommer den absolut svåraste biten. Att med hjärnan att komma på ett sätt som gör det möjligt att uppnå målet du har i hjärtat. Sen måste du förstå varför du vill uppnå målet. Lyckas man med detta kan man bli framgångsrik, säger han.

Läs även: Företagare om nomineringen: "Vi satsar i en bransch som håller på att dö ut"

Under föreläsningen berättar han om sina förebilder. En av hans stora förebilder är fotbollsspelaren Diego Maradona.

- När jag var tio år gammal såg jag en intervju med Maradona. Han sa att han lärde sig genom att se hur andra gjorde och kopierade dem nog många gånger tills han blev bäst. Då insåg jag att det finns någon som har gjort det jag vill göra. Hur kan jag göra samma sak och bli bäst på det, säger Magnus Helgesson.

Magnus Helgesson tycker inte att man kan mäta framgång i pengar.

- Framgång mäts i lycka. För att bli en framgångsrik person är det främst din inställning och hälsa som spelar roll. Du kan vara miljardär men vara olycklig. Det är inte att vara framgångsrik enligt mig, säger han.

Mer läsning

Annons