Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biltvätten på Medskog var en framgång – nu startar de en till

Tre veckor efter starten har Green Car Wash på Medskog bestämt sig för att expandera. En ny biltvätt ska byggas på Norra industriområdet.

Annons

Malin Wallin, Ängebo, Bjuråker kommenterar tvättanläggningen till  ägaren Leif Johansson medan hon tvättar bilen.

Läs mer: De startar ny biltvätt på Medskog

– Vi har fått ett gensvar som gör att vi ser möjligheten att expandera i Hudiksvall och då gör vi det norr om stan, säger Leif Johansson som driver Green Car Wash tillsammans med dottern Maria Johansson och hennes bröder Magnus Zetterlund och Martin Zetterlund.

Företaget har sin första biltvätt på Medskog och har nyligen beviljats bygglov för en likadan anläggning i Bollnäs. Nu har mark köpts in på Norra Industriområdet, granne med Åkarnas hus.

Nu tar vi pengarna från försäljningen av Hantverksgården och investerar i en till biltvätt förklarar Leif Johansson tillsammans med dottern Maria Johansson.

Läs mer: Hudiksvalls mest anrika fastighet byter ägare: "Det var kärlek"

Där ska en likadan anläggning som på Medskog byggas med fem tvättbås vilket är en investering på fem miljoner kronor. Det innebär en viss överkapacitet bedömer ägarna men det kostar mindre att bygga fem bås nu än att komplettera anläggningen i ett senare skede.

Till biltvätten hör en renings- och återvinningsanläggning som minimerar utsläpp i samband med tvätt.

– Vi ser att många kommer in bara för att snygga upp bilen. Killen med epatraktor som svänger förbi och tvättar för 25 kronor, eller hantverkaren som vill göra ren loggorna på firmabilen, säger Leif Johansson.

I tvättanläggningen betalar kunden egentligen för tiden. Kunden får tillgång till alla funktioner och rengöringsmedel oavsett om den betalar 25 eller 125 kronor. Men tiden som köps för 25 kronor räcker bara till för att snygga upp bilen, inte göra rent den förklarar Leif Johansson.

Malin Wallin från Ängebo är en av kunderna i biltvätten.

– Det är första gången jag tvättar, men bilen var så smutsig att jag ville få det gjort och nu är den renare. säger Malin Wallin.

Läs mer: Malin Wallin samlar på framgångar

Mer läsning

Annons