Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När ska kommunen följa LSS?

Öppet brev till Daniel Pettersson:

"Fel att välja de sköraste till pr", som du Daniel Pettersson själv uttrycker det i måndagens HT. Under just din tid som ordförande i omsorgsnämnden hamnade Hudiksvalls kommun i Expressens djupgranskande artikelserie "Skammens kommuner". Artikelserien handlade om de sköraste och dess nära anhöriga som lämnades vind för våg av vissa kommuner och specifikt Hudiksvall.

De senaste 2,5 år har min bror periodvis lämnats in på förvaring till olika hem på grund av att Hudiksvalls kommun helt blankt struntar i Lagen om stöd och service.

Sedan 20 juli har jag jobbat 24 dygn helt ideellt med min bror för att verkställa försäkringskassans beslut om personlig assistans i enlighet med LSS. En tydlig lag som inte åtföljs alls av Hudiksvalls kommun. Införandet av LSS skedde i övriga Sverige den 1 januari 1994. När kommer den till Hudiksvall? Jag som nära anhörig i ett specifikt fall känner mig kränkt efter många års kämpande, och tar mycket illa vid mig av dina uttalanden där du Daniel Pettersson upplevs ”sitta i glashus och kasta sten”. En nära anhörig är ingen idiot.

Mats Bäckström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel