Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När riksspelemannen inte spelar

Hon ledde Hälsinge låtverkstad under prinsessan Madeleines bröllop, tog hem förstaplatsen i Låt-SM 2013 och jobbar just nu med ett projekt som heter Folkungar – men det här gör hon annars...

Annons

Eiwor Kjellberg är millenniets förste riksspeleman. Hon ledde Hälsinge låtverkstad under prinsessan Madeleines bröllop, tog hem förstaplatsen i Låt-SM 2013 och jobbar just nu med ett projekt som heter Folkungar. Hon har minst sagt många strängar på sin lyra.

Men under den lediga tiden lägger musiken åt sidan. Det är då Eiwor plockar upp sina plåtburkar som hon sparat och pysslar - eller rättare sagt så jobbar hon med återbruk.

– Min högsta önskan är att ha ett eget rum där jag kan ha min symaskin och alla mina burkar i ordning. Där jag kan pyssla, säger Eiwor Kjellberg.

– Det är en sinnesfrid att göra något med händerna, fortsätter hon.

Eiwor har skapat sedan hon var liten. Det har hon fått av sin kreativa mamma berättar hon. Men att hennes vänner skulle se henne som någon som pysslar med återbruk – det tror hon inte.

– Dom tror väl inte att jag skulle hålla på med plåt, säger Eiwor och skrattar.

Eiwor är en färgsprakande och glad människa som pysslar med lite ditten och datten. Plåt är bara en liten del av det stora hela.

– Det är något jag behöver göra för att rensa tankarna, säger Eiwor och ler.