Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Namninsamling för kvällståget

Indragningen av kvällståget mellan Stockholm och Sundsvall är vansinne, och kvällsturerna i båda riktningarna ska in i tidtabellen igen, kräver regionens socialdemokrater.

I  morse stod riksdagsledamoten Per Svedberg från Norrbo på perrongen i Hudiksvall, och värvade namn till en protestlista, med krav om att turlistan ändras. Kvällsturen med X 2000 klockan 20.00 försvann den 1 januari, saknad av tillfälliga resenärer, och i ännu högre grad av de som reser regelbundet. .

– Med den jobbkris vi har, och kommer att få ha, är det nödvändigt att kunna resa med tåget. Vi får större och större pendlingsområden, när arbetslösa tvingas söka jobb över hela landet. Då är det viktigt med bra kommunikationer, framhöll Per Svedberg.

Aktionen för kvällsturerna pågick även i Söderhamn och Sundsvall, där Per Svedbergs partikollegor Åsa Lindestam och Hasse Stenberg fanns på perrongerna, med flygblad och argument. Listorna ska så småningom överlämnas till regeringen.