Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nämndbeslut tog byggplaner för Stenö och Faxevallen vidare

Ändring av detaljplanen som möjliggör centrumbebyggelse och tummen upp för förhandsbesked till Stenö – bygg- och miljönämndens senaste sammanträde förde byggplaner framåt.

Med en så kallad direktjustering, en justering som antas direkt på sittande möte, beslutade Söderhamns kommuns bygg- och miljönämnd att ställa sig bakom en ändring av detaljplanen för området Faxevallen, där det kommunala bolaget Faxeholmen vill bygga bostäder.

– Det här möjliggör att det kan bli centrumbebyggelse på den här platsen, säger Lillemor Svensson, nämndsordförande.

Se också: Bandylegendar hyllas när Faxeholmen vill bygga 150 lägenheter

En direktjustering gjordes för att nämnden ska hinna skicka ärendet vidare upp i kommunstyrelsen som sammanträder den 31 maj. Därifrån tas det i sin tur vidare till kommunfullmäktige.

Faxeholmen önskar sätta spaden i jorden i september i år för inflyttning ett år därefter och efter bygg- och miljönämndens beslut är man ett steg närmare.

Nämnden ger också tummen upp till ett förhandsbesked om att modernisera Stenö camping med en ny restaurangdel. Ett förhandsbesked föregår själva bygglovsansökan och ger besked om det över huvudtaget är möjligt att bygga på den tänkta platsen.

Se också: Högt tryck och stigande priser – vi hänger med på lägenhetsvisning i Söderhamn