Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nalle" Ericsson SM-ledare efter vinst i Piteå

Anders "Nalle Ericsson från Borlänge vann Stock/Super stock och gick därmed upp i SM-ledning efter helgens dragracingtävlingar på Pite dragway. – Piteå är vår favoritbana.

Annons

Det var SHRA Luleå stod som värd för helgens SM-deltävling. Drygt 100 bilar, motorcyklar och snöskotrar var anmälda till tävlingen. Juniordragster, Stock/Super stock, Competition körde om SM-poäng.

Medan Juniordragster har hunnit med flera deltävlingar, så var helgens tävling den andra av totalt fyra för Stock/Super stock och Competition.

Anders "Nalle" Ericsson från Borlänge började om att köra dragracing efter ett över 20 år långt uppehåll.

På 1970-talet körde han den smått legendariska Morrisen Bumble Bee i Street altered. När han för några år sedan gjorde comeback var det i Stock/Super stock.

Norrlandstouren, med tävlingar i Sundsvall, Piteå och Skellefteå, är viktig för "Nalle". Under veckorna fiskar han och kopplar av, och under helgerna kör han dragracing.

– Det här är tredje året vi kör. Vi trivs i Norrland. Ser man i prisskåpet från tiden med Bumble Bee, så är det många pokaler från Piteå.

Inför tävlingarna i Piteå var det Mattias Munther från Lycksele som var i SM-ledning. Men hans chanser att bättra på den ledningen försvann redan i första rundan då han tjuvstartade i mötet mot "Nalle." Ericsson.

"Nalle" tog sig hela vägen till final, där han ställdes mot den tidigare juniordragsterföraren Theodor Brandt. Och trots ett litet övertag precis i starten för unge Theodor, så var det "Nalle" som tog hem finalen.

– Det var dailen som gav mig vinsten där. Jag dailade 10,79 och körde 10,79. Då blir det svårt för honom.

Tävlingen i övrigt benämner "Nalle" som ömsom vin, ömsom vatten.

– Det har regnat, det var en stor krasch på lördagseftermiddagen och det har krånglat med elektriciteten, men arrangörerna gör ett jättejobb som lyckas genomföra tävlingen, säger "Nalle" precis efter prisutdelningen, vid 22-tiden på söndagskvällen.

Kvalsexan i Stock/Super stock, Leif Lindman från Örnsköldsvik var nöjd med helgen. Leif har arbetat målmedvetet för att hitta alla delar till den motor han har i bilen. En motor som varit såld i delar runt om i landet, men motorns headers har saknats. Nu har han hittat dem, och han kunde nöjt konstatera att rätt headers kan göra – om inte underverk – så åtminstone en hel del för motorns prestanda.

– Jag har kört nytt personbästa, 11,67, 0,62 under index, och jag har höjt slutfarten med fem kilometer i timmen, så jag är jättenöjd.

Leif var nöjd med tävlingen också.

– Det har varit lite struligt med regn, krascher och problem med tidtagningen, men banan är verkligen jättebra.

I SM-serien avancerade Leif efter att ha tagit sig till kvartsfinal där han dessvärre blev utslagen.

I Competition var Lyckseles Angelica Bäckman kvaltrea, och vann därefter tävlingen och avancerar därmed i SM-tabellen.

I Juniordragster kom Borlänges Patrik Lind kommit närmast från en vinst i Sundsvall, som tagit honom upp på en andra plats i SM-serien.

Men i kvartsfinalen var det slutkört för Patrik, då han förlorade mot Kilafors Jennifer Östergren, Jennifer som senare vann klassen över SM-ledande Simon Andersson, som genom sin finalplats utökade sin SM-ledning.

Utanför SM-serien kördes det flera klasser.

Snabbaste klassen var Top doorslammer, som dessvärre drabbades av en krasch på lördagskvällen.

Det var norska Anne-Britt Nielsen som fick sladd, åkte upp på två hjul, varvid Jörgen Berg från Ludvika körde rakt in under Anne-Britts bil.

Bägge förarna togs till sjukhus för kontroll, men var tillbaka på banan senare. Omskakade med i övrigt oskadda.

Kvaletta var skånska Caroline Strand, som körde 4,04 i kvalet, och vann finalen över en tjuvstartande Per Grankvist.

Super gas vanns av Jan Rhodin, Strömsund, och Super comp av Amanda Sjöberg Andersson, Sollefteå, som besegrade en tjuvstartande Mikael Nilsson.