Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naiva politiker?

De flesta politiker jag känner, oavsett partifärg, har en vision om ett bättre samhälle. När sedan tjänstemännen kommer med sina förslag verkar dessa visioner av någon anledning gå förlorade.

Annons

Den senaste tiden har jag läst ett flertal friska reaktioner på tjänstemannaförslaget angående den framtida vården, eller ska jag kanske säga vanvården, i den här delen av landet.

En sak som gör mig mycket fundersam är det faktum att de flesta politiker jag känner, oavsett partifärg, har en vision om ett bättre samhälle.

När sedan tjänstemännen kommer med sina förslag verkar dessa visioner av någon anledning gå förlorade.

Beror detta på inkompetens? Är det så att våra politiska företrädare i landstinget inte har den faktiska kompetens som vi medborgare kan begära av företrädare på den här nivån? Eller är de helt enkelt naiva i sin tilltro till hybrisfyllda tjänstemän?

Vilket som än är fallet anser jag att det är dags att tänka om vad gäller sjukvårdspolitiken. Vi måste slopa partipolitiken i landstinget och tillsammans göra det som är bäst för medborgarna. Vid slutet av dagen är det inte viktigt vem som regerar, utan vilket som är resultatet därav.

Ett grundkrav på de människor som ska ”styra och ställa” är att de har en god kunskap om området, och en vilja till förbättring. Samma sak när det gäller tjänstemännen. Hur kan man tro att de skrivbordsmänniskor som gjort så många misstag, tänker här främst på Bollnäs nya sjukhus uppgång och fall, helt plötsligt har funnit de vises sten? Nej, politiker, ifrågasätt deras kompetens och ta bort dem som inte platsar. Samla er under ett ideal och bygg ett lag som vill det bästa för regionen.

Tommy Löberg, Rengsjö

kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel