Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naifs minne hedras med gala

/
  • Naifs pappa Sehmus Yenigün och initiativtagaren Kjell Jonsson berättar att det kommer att vara en kväll för alla, såväl unga som gamla.

Nu ska minnet efter 7-åriga Naif Yenigün, som omkom i en drunkningsolycka på Stenö havsbad förra sommaren, hedras med en välgörenhetsgala.

Annons

Efter Naif Yenigüns bortgång förra sommaren samlande man in pengar och köpte en ambulans som man körde ner till Kurdistan. Insamlingen blev så lyckad att det den 18 juli i år arrangeras en välgörenhetsgala på Stenö havsbad tills hans minne.

Bakom evenemanget står Stenö Krog, Söderhamns kommun och Röda Korset för att nämna några.

Pengar från inträde, mat och de bössor som Röda Korset kommer att gå omkring med går oavkortat till ett räddningsfordon till Kurdistan.

- Det är framförallt en kväll för att minnas Naif, men samtidigt ett bra sätt att göra någonting positivt och hedra honom, säger Cahit Yenigün, Naifs farbror.

Initiativtagaren bakom galan heter Kjell Jonsson. Han tyckte att insamlingen var en sådan bra idé att han ville spinna vidare på det. Efter godkännande från familjen började sedan arbetet med att hitta medverkande till galan. Nu är en rad artister, sponsorer och volontärer klara för galan. Lill Babs och Lalla Hansson är två av de som kommer att medverka.

- Jag tyckte direkt att det lät som något väldigt bra eftersom det går till att hjälpa folk i Kurdistan. Hjälpen behövs verkligen där, säger Sehmus Yenigün, pappa till Naif.

Annons