Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Något ursvenskt finns inte

Stöveltrampen ökar i Sverige. EU-valet var en skrämmande utveckling när nazigrupper får ökat förtroende.

Annons

Jag har upplevt Hitlertiden och det är allvarligt att människor uppmuntras till rasistiska värderingar. Vet de inte – de som i dag uppträder som nazister – att miljoner judar och romer miste livet, handikappade och homosexuella utsattes för dödshjälp, böcker brändes på bokbål, yttrandefriheten upphörde och allt detta under nazismens härjningar?

Vi kan alla spåra ursprung till någon som har invandrat in genom åren. Det är värt att påminna om, när nazister står på gatorna och skriker vad som är ursvenskt. Inget är ursvenskt. Våra förfäder i tidernas begynnelse utvandrade från Afrika.

Ovanåker tar emot immigranter, och en ny grupp är att vänta till Alfta. Men efter att ha sett Uppdrag Granskning angående den växande rasismen där färgade människor blir mördade och misshandlade på grund av hudfärg blev vi verkligen skrämda, eftersom vi alla vet synsättet bakom dessa rasistiska värderingar. Det har klottrats hakkors i busskurar och lite här och där. Häromdagen såg jag två målade hakkors på parkeringen utmed Långgatan i Edsbyn utanför ICA plus att det fällts rasistiska ord till immigranterna. Alla människor måste enas och ta ställning för allas rättigheter och hindra rasisterna i deras framfart. Alla människor har lika värde enligt FN, oavsett hudfärg, bakgrund och tillhörighet.

Fundera över vad du kan göra och att vi står enade och motarbetar hat. Mot rasism, Sverige – en för alla, alla för en.

Hans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel