Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mysigt och trivsamt på Playwood

Sommar, finväder – och dessutom en gratis musikfestival mitt i byn. Förutsättningarna var goda för en lyckad onsdagskväll i Edsbyn.
Och det var många som slöt upp för årets Playwoodfestival.

Det är varmt och nästan lite kvavt i luften. I Öjeparken lyser färgglada lampor på scenen och överallt i gräset ser man solstolar och filtar. Stora och små sällskap sitter utspridda i gräset, några äter medhavd picknick, andra småpratar. Överallt springer lekande barn omkring och en liten kö har bildats till den färgglada kuren där man kan köpa sockervadd och popcorn.

Och från scenen hörs musik – det är ju på grund av musiken alla är här. För tredje året i rad erbjuder Playwoodfestivalen en eftermiddag och kväll fylld av levande musik, mestadels av lokala förmågor.

Festligheterna startade redan på eftermiddagen. Festivalens mest kända artist, Sigge Hill, hade andra åtaganden under kvällen men ville så gärna vara med ändå – alltså fick han inleda festen, för att sedan hinna vidare till nästa scen. Med sig hade han en hemlig gästartist, som till publikens glädje visade sig vara Magnus Carlson, till vardags både soloartist och sångare i Weeping Willows.

Allt från pensionärer till nyfödda bebisar syns i vimlet och Playwood verkar vara en festival som tilltalar alla åldrar. En bit bort från scenen har Jens Olsson, Jesper Forsblom och Jimmy Hammarström slagit sig ner. De har redan missat några av artisterna men är överens om att det egentligen är själva festivalen som är det stora nöjet.

– Umgänget är det bästa, tycker Jesper.

Under kvällens lopp får besökarna chans att höra artister och grupper som Lovisa Hellsten, Philip Daages, Sun'sis, Janne Bäckman & Sönerna, Jacob Gordin och Tobias Westling & Strömme innan festivalen rundas av för i år.