Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myndighet ratar Hudiksvall

Hudiksvalls kommun har ansökt om att vara med i projekt som Energimyndigheten står bakom. Men Hudiksvall får inte delta – ansökan var inte tillräckligt konkret, menar myndigheten.

Ansökan gäller den tredje etappen i projektet Uthållig kommun, som bland annat handlar om hur kommuner kan skapa förutsättningar för uthållig energianvändning. Totalt har Energimyndigheten fått in 56 giltiga ansökningar, varav 37 kommuner har antagits. Hudiksvall är inte en av dem.

Beslutet motiveras med att Hudiksvalls ansökan var för övergripande i projektbeskrivningarna för att vara intressant. Energimyndigheten nämner också att det står i ansökan att den politiska viljan eller ambitionen med området ännu inte har fastställts. Men det är en förutsättning för att snabbt komma i gång med att leverera resultat, menar myndigheten.