Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhrman full av fantasier

Lögnaktig och naiv. Det är ord och inga visor som levereras från Vänsterpartisten Jörgen Myhrman när han den 20 oktober replikerar på en debattartikel från mig.
Det har aldrig arbetats så lite som nu påstår Myhrman. Statistiken för september 2009 måste väl avses. Då arbetade vi svenskar totalt 131,3 miljoner timmar.

Annons

I tabellen finns åtskilliga månader då vi arbetat mindre. Bara för att ta ett exempel kan man jämföra med september 2005 då Vänsterpartiet satt vid makten och vi arbetade 125,9 miljoner timmar

Rekordlåga skatter trumpetar Myhrman. Sverige har tillsammans med Danmark OECD-ländernas högsta skattetryck. Alliansen har sänkt skatterna, det är sant. De har nu sänkts så att de ligger på samma nivå som 1995, ett år då vad jag minns vänsterpartiet styrde tillsammans med Socialdemokraterna.

Inkomstklyftorna har vuxit lavinartat gissar Myhrman. Under den tid Vänsterpartiet styrde via Socialdemokraterna ökade inkomstklyftorna med 25 procent. Förmögenhetsklyftan ökade med ungefär lika mycket. Efter 2006 har inte klyftorna ökat lika starkt.

Välfärdssamhället har monterats ner klämmer han slutligen till med. Enligt statistik från SCB är det stabilt runt en miljon människor sysselsatta i kommun och landsting. Socialstyrelsen visade häromdagen att trenden nu har vänt i äldreomsorgen. 2008 hade 2 500 fler hemtjänst än året dessförinnan. Även särskilda boenden där det under vänsterns tid vid makten skedd en kraftfull neddragning har nu trenden vänt. 400 fler platser 2008 än 2007. Det är första gången under 2000-talet som de särskilda boendena inte minskar.

Med tanke på hur fantasifullt Myhrman som framträdande representant för Vänsterpartiet hanterar fakta kan jag förstå något av hur V får ihop sin politik. Vårt mål säger Myhrman är att så många som möjligt ska arbeta. Så blir det tror vänstern om man genomför jättelika skattehöjningar där en undersköterska ska betala minst en tusenlapp mer i skatt per månad. Genom ett förstatligande av bilindustrin är vägen till framgång och genom kraftigt höjda bidrag för alla som inte jobbar.

Man kan skratta åt vänsterns fantasier men är olyckan framme så är det hans partiledare Ohly som blir finansminister. Det måste förhindras!

Anders W Jonsson (C)

Hedesunda

Mer läsning

Annons