Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myhrer sätter allt på ett kort

(Ny version) Läkarna sade fyra till sex veckor.

André Myhrer hoppas på två. Slalomstjärnan sätter allt på ett kort och tar risken att förvärra knäskadan för att få till en OS-start.

Annons

– Jag siktar fortfarande på guld, säger 31-åringen.

I mörk kostym, med kryckorna inkilade längst fram på en välfylld bagagevagn, kliver André Myhrer in i ankomsthallen på Adlers flygplats utanför Sotji. Redo för att ta en ny OS-medalj, kosta vad det kosta vill.

Knäskadan från träningen i Trysil i söndags är långt ifrån läkt. Men längtan efter att slåss om medaljerna är större.

– OS är bara vart fjärde år, så det är jättedålig tajming och jag är självklart besviken, men jag kan inte göra någonting åt det. Så den risken tänker jag ta, jag hoppas jag kan göra mig ganska bra rättvisa, säger Myhrer.

– Läkarna hade väl velat att jag skulle vila lite längre än att gå på så här snabbt, Men det har jag inte tid med. Jag har inte gett upp än, utan jag siktar fortfarande på guld.

Det blir dock en kamp mot klockan. Storslalomen på onsdag valde Myhrer att stå över redan efter samtalet med läkarna. Men slalomen på lördag nästa vecka vill det svenska guldhoppet inte ge upp.

Skadan uppstod i samband med ett fall under träningslägret. Först befarades det värsta, men magnetkamerabilderna visade att Myhrer klarat sig undan med en lindrigare skada på utsidan av högerknät. Händer samma sak igen är det dock troligen operation som väntar.

– Det värsta som kan hända är att jag gör ungefär samma sak igen, det kan bli en spricka i benet och då kan jag i värsta fall få operera och dra in någon skruv för att dra ihop det här, berättar svensken.

– Men jag får ta den risken, det är bara att köra på nu. Jag vet att jag är i bra form, så jag känner mig inte jättestressad för att jag inte kan träna och köra det upplägg jag hade tänkt. Man får anpassa sig lite grann.

Tillsammans med sitt team har Myhrer lagt upp en rehabplan – den lär ändras både en och två gånger den närmaste veckan, gissar han. Men målet står fast.

– Min plan är att dagen innan eller två dagar innan ställa mig lite på skidor och känna hur det känns. Kanske ta ett träningspass dagen innan.

– Om det går. I värsta fall får jag ställa mig på start och inte ha gjort någonting på skidor efter Trysil.

Hur resten av säsongen blir är för tidigt att sia om, oavsett om André Myhrer kan starta i Sotji eller inte. En sak är dock säker inför OS i Pyeongchang 2018. Sotji-OS ska inte bli Myhrers sista.

– Nej, fan. Det ska det inte vara. Man får inte så många chanser ändå.