Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myhrer efter i snöyran

André Myhrer hade precis som övriga svenskar tufft i snöovädret i första åket av fredagens världscupslalom i Kitzbühel.

Bäst av svenskarna lyckades Mattias Hargin på en preliminär åttonde plats, 1,83 sekunder efter ledande österrikaren Marcel Hirscher.

André Myhrer gjorde flera misstag i sitt åk och var 3,26 efter Hirscher i det täta snöfallet och i en svårbemästrad bana. Enligt det ursprungliga programmet skulle slalomtävlingen ha körts på söndag, men arrangörerna ville ge fartgrenarna bättre förhållanden.

André Myhrer var kritisk till förändringarna.

– Jag vet inte varför de tyckte att slalomtävlingen skulle flyttas, de visste att det skulle bli besvärligt i dag. Vi tränar lika hårt som alla andra, det fanns ingen anledning att ändra i programmet, sade André Myhrer till SVT.

Trots väderproblemen, och placeringen långt ner i resultatlistan, får André Myhrer köra andra åket tillsammans med Mattias Hargin och Anton Lahdenperää. Andra åket startar klockan 17 och där startar Myhrer som sjätte åkare. (TT)