Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myhrer efter i snöyran

André Myhrer hade precis som övriga svenskar tufft i snöovädret i första åket av fredagens världscupslalom i Kitzbühel.

Annons

Bäst av svenskarna lyckades Mattias Hargin på en preliminär åttonde plats, 1,83 sekunder efter ledande österrikaren Marcel Hirscher.

André Myhrer gjorde flera misstag i sitt åk och var 3,26 efter Hirscher i det täta snöfallet och i en svårbemästrad bana. Enligt det ursprungliga programmet skulle slalomtävlingen ha körts på söndag, men arrangörerna ville ge fartgrenarna bättre förhållanden.

André Myhrer var kritisk till förändringarna.

– Jag vet inte varför de tyckte att slalomtävlingen skulle flyttas, de visste att det skulle bli besvärligt i dag. Vi tränar lika hårt som alla andra, det fanns ingen anledning att ändra i programmet, sade André Myhrer till SVT.

Trots väderproblemen, och placeringen långt ner i resultatlistan, får André Myhrer köra andra åket tillsammans med Mattias Hargin och Anton Lahdenperää. Andra åket startar klockan 17 och där startar Myhrer som sjätte åkare. (TT)