Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myhrer berättar – därför stöttar han ensamkommande: "Väldigt personligt"

Han är en av Sveriges största alpina stjärnor. Nu vill han ta en större plats på den politiska scenen – genom att stötta ensamkommande barn och unga.
– Man kan inte sticka huvudet i sanden, säger han i en intervju med DN.

Under fjolårssäsongen nådde han sin kanske största framgång i karriären: OS-guld i storslalom i Pyeongchang.

Men han vill inte bara sätta avtryck i skidbackarna. I en intervju i Dagens Nyheter berättar Myhrer om sitt stora engagemang för ensamkommande barn och unga.

– Har man en position inom sin idrott och tycker något, så tycker jag att man ska lyfta det.

Han har tidigare frontat kampanjen #vistårinteut som handlar om att lyfta just sådana frågor.

Bakgrunden till engagemangen är en relation inom familjen. En släkting till André Myhrer är med och hjälper en pojke från Afghanistan.

– Vi har inom familjen en kille som kommer från Afghanistan och som har gått igenom en asylprocess där han inte har fått ett beslut på 29 månader. Det är inte rimligt att leva på det sättet som han gör, med den ständiga pressen, säger han och fortsätter:

– Så då blir det väldigt personligt. Och det är bara ett öde. Jag träffade ju många som hade det exakt likadant på den där dagen i Stockholm.