Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myhrberg: En viktig markering för de anhöriga

- Jag tycker så klart att det är en alldeles utmärkt dom eftersom de har dömt helt utifrån vår argumentation, säger K-G Myhrberg, som är advokat för Christian Larssons anhöriga.

Alla inblandade: de tre dömda mördarna, åklagaren och de anhöriga hade överklagat Hudiksvalls tingsrätts dom om mordet på Christian Larsson i Bollnäs. Men den sex dagar långa rättegången i Hovrätten för nedre Norrland i september medförde bara små förändringar i domen.

Tingsrätten dömde bara två av mördarna, Dennis Jonsson och Andreas Clarström, för brott mot griftefriden. Det för att de natten efter mordnatten skilde armarna från offrets kropp och eldade dem och kroppen på en offentlig grillplats, innan de sänkte ned kroppen i en sjö. Att alla tre var delaktiga den första natten då huvudet skiljdes från kroppen med hjälp av en spade bedömdes av tingsrätten falla in under rubriceringen mord.

Men för de anhöriga var det viktigt att alla tre dömdes för brott mot griftefriden även för hanteringen av kroppen samma natt som mordet skedde. Så blev också fallet.

- Hovrätten gör precis som vi ville. Det är en viktig markering och det är viktigt för de anhöriga. Dessutom är det positivt att hovrätten fastställer skadestånden på 75 000 kronor vardera till Christian Larssons föräldrar.