Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket nytt i Delsbo

Säsongen 2008 blev knappast vad Delsbopubliken hade hoppats på. Motvinden var kraftig och laget åkte ur division 3.

Annons

Förutsättningarna inför årets säsong är inte heller det bästa. Sju spelare är borta och då är det noterbart att minst fem av dessa var mer eller mindre givna i startelvan.

Det gör att tränaren Leif Svensk väljer att se realistiskt på lagets chanser den här säsongen.

– Vi har fyllt på med unga hungriga egna produkter. Den här säsongen har vi en riktigt bra startelva, men eftersom bredden av naturliga skäl inte är densamma som förra året förstår jag inte dem som nämner oss bland förhandsfavoriterna, säger han.

Mats Eliasson, Andreas Brolin och Andreas Bäckgren har slutat, Johan Andersson och Viktor Thörn har gått till Strand, Mattias Ågren har valt spel i Näsviken, Patric Lindh har ännu inte kommit i gång och Petter Jonsnäs bor numera i Ludvika.

– Det tar förstås tid att spela ihop ett nytt lag, säger Leif Svensk.

Han pratar om att ha tålamod och om att klubben nu måste landa innan man kan ta riktig sats uppåt igen.

– Klarar vi oss från skador kan vi vinna mot vilket lag som helst i den här serien. Vi har förhoppningar om en placering bland de fem främsta, men de som nämner oss bland seriefavoriterna vet nog inte vad de talar om...