Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikmöte och clowner avslutar sommaren på forngården

Guineanskt mötte svenskt när Delsbo forngård hade sommaravslutning med musik på lördagseftermiddagen. Nästa sommar hoppas hembygdsföreningen kunna ordna interaktiv teater.

Sista helgen med sommaröppet på Delsbo forngård firades på lördagen med trädgårdskafé och musik. Bland annat blev det ett intressant musikmöte när dellborna Klint-Olle Jonsson, Thore Härdelin och Lansana Bangoura spelade tillsammans. Lansana Bangoura kommer ursprungligen från Guinea och spelar västafrikanska trummor. Thore Härdelin spelar fiol och Klint-Olle dragspel.

På söndagen fortsätter sommaravslutningen med clownteaterföreställningen Trio Smack av Dotterbolaget från Stockholm.

– Föreställningen kom till när de skulle spela för barn i Burma med Clowner utan gränser. Därför är det mycket kroppsspråk. Det är inte bara clowneri utan lite akrobatik och trolleritricks och annat också, säger Peter Jonaszon, ordförande i Delsbo hembygdsförening.

Delsbo forngård har hållit öppet varje dag under sommaren från klockan 11 till 17. Från och med måndag blir det vintertider, klockan 10 till 14, men forngården har öppet året runt.

– Vi lider lite brist på personal, men vi har lyckats pussla ihop det. Vi försöker också värva fler aktiva till föreningen, säger Peter Jonaszon.

Sommarens höjdpunkt på forngården är Delsbostämman första helgen i juli, men Peter Jonaszon skulle vilja se fler aktiviteter och håller just nu på att försöka dra ihop en interaktiv teater till nästa sommar, i form av ett gammaldags bondbröllop.