Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikliv i London

/

20-årige Christoffer Bäckman bor i Harmånger men ska nu flytta till London för att studera vid Music Tech med inriktning på trummor.

– Jag blev iväglurad på en uttagning till skolan när jag var på semester i England, berättar han

Annons

När Christoffer var nio år tog han trumlektioner. Fyra stycken, resten skolkade han ifrån. Det ångrar han nu, elva år senare. Men nu ska musikintresset tas på allvar i och med att han flyttar till London för studier vid Music Tech. Musiken har dock inte alltid haft högsta prioritet i hans liv.
– Jag fick ett trumset istället för en cross när jag fyllde fem. Det är något jag var sur över då, men glad för nu, säger han.


Inte heller på gymnasiet fick musikintresset styra valet, istället blev det fordon. Det är fortfarande det Christoffer håller på med. Han jobbar som bilmekaniker och det är på lediga stunder som han ägnar sig åt trumspelandet.
Undervisningen i England kommer att bestå av privatlektioner, grupplektioner och samarbeten med andra musikinriktningar. Hemma i Harmånger har trummandet mest bestått av spel i coverband tillsammans med kompisar och med pappa.
– Jag längtar efter att få spela musik som jag själv väljer att spela. Ett coverband får ofta spela låtar som andra önskar.


När Christoffer själv får välja lyssnar han på The Hellacopters och Red Hot Chili Peppers. På väggarna i den lilla studion som finns i garaget hänger konsertbiljetter till Rolling Stones och i en hylla ligger Jimi Hendrixskivor. Största delen av rummet tas upp av trumsetet. Dock inte det han fick istället för crossen, det här är ett nyare.
Pappa Thomas är den som har fått in Christoffer på musikspåret och kanske är det han som är mest nervös inför flytten. Christoffer flinar:
– Jag tror han är avundsjuk också, över att det inte är han som får åka.
Framtiden kommer att vara fylld av musik. Målet med flytten till London är öppnandet av möjligheter. Christoffer vill spela trummor. Var spelar inte så stor roll, bara han får hålla på.

Mer läsning

Annons