Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikkväll på Bolleholmen

Vad gör man med en ö som inte används till något? Man arrenderar den, bygger en scen och arrangerar musikkvällar. Det är i alla fall vad Johan Henriksson och Conny Andersson gör. Och det visar sig vara en utmärkt idé.

När jag kommer till småbåtshamnen i Bergsjö väntar Ulla och Bengt Olof Henriksson redan. Till ön måste man ta sig på egen hand och jag får åka med dem. Lotta Pettersson och Linnea Jansson får också båtskjuts. Det tar inte lång tid innan vi är framme och än så länge är det ganska lugnt.

Det är Conny Andersson som i fjol kom på idén att använda ön till något och Johan Henriksson hakade på. Han har arrenderat Bolleholmen och förra året lade de ner mycket jobb på att röja och göra i ordning ön. Numera finns där också får, två baggar.

I augusti arrangerade de sedan en uppskattad musikkväll, i år blir det totalt tre kvällar. Egentligen skulle Johan Dereborn spela, men han fick förhinder och fixade ett annat band i stället. Coverbandet Ågrenz hoppade in med kort varsel.

– Trummisen blev tyvärr sjuk, berättar sångare och gitarrist Anders Lago och tillägger att de spelar kända men ovanliga covers. Covers som inte är så uttjatade.

Så småningom blir det mer folk och bandet börjar spela. Det blir allt från Beatles och Elvis till Tom Petty och svenska låtar. När några önskar Hanna från Arlöv blir det dock lite förvirrade miner på scenen. Och improvisationen ökar i takt med ölkonsumtionen. Lite regn faller också, men roligt är det ändå, tycker jag. Det är helt enkelt något speciellt med att befinna sig på en liten ö och stämningen är mysig och familjär.

Klockan är nästan elva när vi åker tillbaka, jag får båtskjuts igen med Ulla och Bengt Olof Henriksson. Nästa torsdag är det årets sista musikkväll på Bolleholmen, då spelar Johan Dereborn med gäster, bland andra Per Engman. Jag tittar på vågorna och tänker att det inte vore helt fel att ha en båt.