Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikkväll på bakgården

En ljummen fredagskväll i Arbrå med musik från bakgården på Hårmakar´n fick folk att traska förbi i ren nyfikenhet. Musiken som hördes spelades och sjöngs av Peder Olsén och Elina Bernulf.

Det är andra gången som Hårmakar´ns ägare Camilla "Millan" Jonsson använder sin trädgård till åhörarplats. Under konserten stod presentboden öppen och på gräsmattan fanns ett stort tält och brinnande eldkorgar som var utsatta lite här och var.

Musikerna bjöd på låtar från 1700-talet (Carl Mikael Bellman) och nyskrivna samt Tomas Andersson Wijs Hälsingland som passade in i den idylliska hemma-hos-känslan. Scenen hade riggats upp på verandan med snickarglädje och höga pelaraspar som inramning.

- Jag och Peder Olsén har känt varandra sen tonåren så vi kom på det här tillsammans. Det är andra gången vi har musik på bakgården. Och det skulle vara roligt att ha det fler gånger. I sommar har jag haft en presentbod öppen men jag har använt gården till loppis och café förr om åren. Men tyvärr är det svårt att hitta eldsjälar med samma tycke och smak, säger Camilla Jonsson.