Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikfestival i Öjeparken

Den allra första Playwood-festivalen arrangerades i Öjeparken, Edsbyn på onsdagseftermiddagen och kvällen. Arrangerande Voxmusik och medarrangörer hade stålande tur med vädret. Solen sken till en början från en klarblå himmel och besökarna bredde ut filtarna i det gröna gräset.

Annons

Voxmusiks ordförande Björn Ingesson strålade i kapp med solen och i takt med att publiken strömmade till.

– Den här typen av festival har vi velat göra i flera år. En festival som är anspråkslös och spontan och som inte kräver så mycket arbete som Woxstock. Den är också gratis för publiken, säger Björn Ingesson.

Festivalen bygger mycket på duktiga lokala sångare. Publikdragare denna gång var även Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers från Stockholm som framför bluegrassmusik och Amanda Roman singer songwriter från Stockholm

Publiken verkade också gilla den anspråkslösa tonen. Man kunde komma och gå som man ville under eftermiddagen och kvällen och i början av dagen hade festivalen karaktären av familjefest. Det blev mycket akustisk musik i början, visor och sånger.

Först ut på den stora scenen var Jennie Eriksson som bland annat sjöng Av längtan till dig. Hon ackompanjerades av Peder Olsén på gitarr.

Systrarna Hanna och Emmy Ingesson var yngst på scenen denna festival. De sjöng bland annat Jordin Sparks No air och Eagles Hotel California. Hanna spelar även gitarr.

Elina Bernulf från Bollnäs sjöng finstämda, lågmälda och lite sorgsna visor till Peder Olséns gitarrackompanjemang.

Tobias Westling, Sonny Bonnet, Micke Ivarsson, Jon-Olov Woxlin, 52 Billy och Mårten Lärka uppträdde också under kvällen.