Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musiker fick tjugonde stipendiet

För tjugonde gången delade i år Hälsinge Akademi ut sitt kulturstipendium. Stipendiat blev artonåriga Oskar Gyllenhammar från Hudiksvall. Ceremonin ägde rum på Järvsöbaden i Järvsö till tonerna av fiol och saxofon på fredagen.

På fredagen blev artonåriga Oskar Gyllenhammar den tjugonde personen att motta Hälsinge Akademis kulturstipendium på 15 000 kronor. I motiveringen skriver Hälsinge Akademi att "Oskar Gyllenhammars musik och texter visar att livet kan vara både poesi och politik, i ett och samma ögonblick".

– Känns naturligtvis väldigt hedrande, och lite overkligt. Känns som att jag inte är på ute på helt tokig väg, att jag ändå har valt rätt, säger Oskar Gyllenhammar.

Hedersbelöningar delades samtidigt ut till bildkonstnären Karin Björklund, boende i Hudiksvall, och Börje Björklund, prost, kyrkoherde och skriftställare från Järvsö.

Förutom Akademins senaste bok Här är platsen: hemskheter och härligheter i Hälsingland, får de även ett grafiskt blad ur Ola Granaths Våtmarksserie och givetvis den medalj som även ledamöterna av Akademin bär.