Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare idoldeltagaren Jens Hult spelar in debutskiva i Sörfjärden

Ni minns kanske Jens Hult? Han var med i Idol 2013. Nu spelar han in sin debutskiva – i Sörfjärden, Gnarp, av alla ställen.

Annons

Läs även: Kapellet blir Gnarp studios – bröderna Hasselberg flyr till Sörfjärden

Även om han är stockholmare klappar hans hjärta för Hälsingland – för här, på landet i Bjuråker, finns gammelfarmor och gammelfarfar.

– Gården där de bor heter Nilsas, och jag har varit där mycket som barn. Det är fortfarande en viktig plats för mig, som betyder mycket. En unik plats. Hälsingland har alltid varit som ett eget mystiskt land för mig. Ett ställe där sagor föds.

Just nu, i skrivande stund, är Jens Hult alltså i Sörfjärden, och spelar in sin debutskiva, tillsammans med Linus och Hannes Hasselberg.

– Det började för ett par år sen med att Linus hörde av sig till mig. Han hade skrivit ett par låtar och ville att jag skulle prova att sjunga dem. Han spelar bas åt mig sedan tidigare. Och det funkade fint, så vi skrev fler. Vi har blivit en låtskrivarduo, och det kändes naturligt att göra den här skivan här uppe i Sörfjärden, berättar Jens Hult.

Jens sjunger på svenska, och visar prov på en rejäl bredd när han går fram och tillbaka i kapellet och sjunger på låten "Ängsliga du".

– Jag skulle kalla det modern vispop eller visrock. Jag försöker hålla traditionen levande. Det finns en kultur av visa i Sverige, men det görs tyvärr allt mindre sådan musik.

Nuförtiden är det mycket hits i omlopp, och det finns ett annat krav på musiken, att det ska vara just omedelbara hits, menar Jens.

– Jag vill göra "riktig" musik. Organisk musik. Det känns helt rätt att komma upp hit, med liten budget, och spela in. Det är jäkligt bra feeling här uppe, det blir innerligt, och ett bra ljud.

Skivan beräknas komma under nästa år.

– Jag kan inte säga mer. Det är mycket som ska komma till innan den är klar, säger Jens Hult.

Mer Gnarp: Beatmakaren från Gnarp med 60 000 lyssnare i månaden: "Jag är dålig på att kalla mig producent"

Mer läsning