Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isa går för vinst i Melodifestivalen

/
  • Isa överraskade stort i Melodifestivalen i fjol. I år är förväntningarna större.
  • Det var inte självklart för Isa att ställa upp i Melodifestivalen i år igen.
  • Isas deltagande i årets Melodifestival är en rejäl satsning _ hon har jobbat med låtskrivarna och koreografen som gav Måns Zelmerlöw segern i fjol.
  • I fjol kom hon sjua i finalen - i år vill Isa vinna.
  • Förra året var Isa debutant i Melodifestivalen och mycket var nytt. Nu känner hon en större trygghet.

Isa var en av fjolårets stora skrällar i Melodifestivalen. I år ska hon ta nästa steg i tävlingen.
– Det hade varit himla mäktigt att stå i Eurovision, säger hon.

Annons

Årets Melodifestivalcirkus är bara inne på andra veckan men skandalerna är redan på rekordnivå med petade programledare och diskade bidrag.

Isa Tengblad känner pulsen när hon nu ska hoppa på karusellen.

– Det har varit turbulent, jag hoppas att det inte händer mig. Anna Books låt var släppt i ett annat land, jag har tänkt mycket på det, att det vore sjukt förvånande om min låt plötsligt hade läckt någonstans, säger hon.

Det hade varit förödande för tävlingen då hon är en av årets stora favoriter. Ett helt annat utgångsläge än i fjol - då var Isa den stora överraskningen som skrällde sig direkt till final med klistriga "Don't stop".

– Den var ju väldigt pang på och det tror jag är viktigt i Melodifestivalen, att man fattar låten direkt. Med tanke på att jag upprepade titeln cirka 70 gånger kände jag att den borde gå in i folks huvuden och det verkade funka, säger hon.

LÄS ÄVEN: Wilder och Bengtsson till final i Melodifestivalen

När Isa i helgen tävlar i den andra deltävlingen i Malmö vet tittarna vem hon är - något som förstås innebär större förväntningar.

– Du har inte så mycket att förlora när du är underdog. Men jag tror ändå att det är ett plus att folk känner igen mig. Jag har framför allt många barnfans som ser upp till mig som jag nu får sjunga för igen, säger hon.

En annan fördel är att Isa i år har kunnat välja och vraka bland låtarna. Till slut föll valet på "I will wait", en låt som de senaste årens stora Melodifestivallåtskrivare Anton Hård af Segerstad, Linnea Deb och Joy Deb har skrivit tillsammans med den mexikansk-amerikanska artisten Nikki Flores.

Isa lovar att hon kommer att bjuda på något helt annat än tuggummipopdängan "Don't stop" - "I will wait" är en ballad.

– Den är både cool och modern och min röst får skina i den. Det var anledningen till att jag fastnade för den, säger Isa och berättar att hon "blev kär" första gången hon hörde låten.

LÄS ÄVEN: Här är samtliga bidrag i Melodifestivalen på lördag

Även visuellt väntar något nytt. Isa kommer att vara helt själv på scenen och numret har tagits fram i samarbete med koreografen Benke Rydman, som låg bakom Måns Zelmerlöws "Heroes"-nummer.

– Vi jobbar mycket med ljus och precision och har fått ihop ett nummer där det ändå händer någonting. Det är inte en ballad där man står rakt upp och ner i en strålkastare utan ett nummer man kommer att komma ihåg, säger Isa.

Hon sticker inte under stol med att hon vill gå till final och väl där placera sig bättre än i fjol, då hon slutade sjua. Allra helst vill hon vinna och få chansen att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Stockholm i maj.

Men motståndet i delfinalen är tufft.

– Det är svårt att bedöma för jag tror att alla har så olika låtar. Men Molly Pettersson Hammar sjunger som en gudinna och David Lindgren tror jag vinner mångas hjärtan. Jag tror även att Wiktoria blir farlig, hon är grym, säger Isa.

Mer läsning

Annons