Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudikmusiker på ny skiva: Hårdrockare tolkar Vivaldi

/

Hallå där, Mathias Holm Klarin i Hedsta, Forsa. I dag fredag kommer skivan ut där du, tillsammans med musikerna Conny Payne, Hudiksvall och Jon Skäre, Stockholm är med och tolkar klassiska kompositörer.

Annons

Är inte ni hårdrockare?

– Jo, det är vi men vi tolkar klassikerna i hårdrocksstil. Klassisk musik är inte alls främmande för mig.

I dag, fredag 15 april, släpper skivbolaget Lion Music hyllningsskivan med elva tolkningar av Antonio Vivaldi-stycken, A new season. Första spåret är ditt. Vad valde du?

– Jag lyssnade efter verk jag ville göra och försökte hitta en melodi som jag fastnade för. Det blev en sats ur Vivaldis flöjtkonsert i D-dur, "Il gardellino". Originalet är ungefär fyra minuter långt, i vår tappning blir det knappt två minuter.

Du är gitarrist och har valt en flöjtkonsert – hur låter det?

– Det är instrumental hårdrock där man känner igen melodin. Jag spelar gitarr och har gjort arrangemangen, Conny Payne spelar bas och Jon Skäre trummor. På skivans övriga spår medverkar en hel del stora artister i den här genren, progressiv hårdrock och instrumentalmusik med gitarristen i fokus.

Det kommer fler skivor med hårdrockare som tolkar klassiska kompositörer som ni är med på?

– Ja, skivbolaget Lion Music har redan gett ut två skivor, med verk av Mozart och Bach. Nu väntar en skiva med musik av Händel, och en med Beethoven. Jag ska vara med på båda. Händel-spåret är redan inspelat, i min studio i Hedsta, och Beethoven lyssnar jag just nu på för att hitta en lämplig melodi. Det är lite svårare, om man inte ska välja de kända symfonierna.

Mer läsning

Annons