Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alcazar tar hyllad show till Göransson Arena – "Vi ska discofiera Sandviken"

/
  • Alcazar ska förvandla Göransson Arena till ett stort diskotek.
  • Den 18 mars kommer

55 000 har redan sett den. Nu tar discotrion Alcazar sin glittrande show på turné ut i landet. I mars är det Sandvikens tur.

Annons

"Disco defenders". Det är namnet på showen som Sveriges främsta dangolvskrigare Alcazar huserat med på Rondo i Göteborg under två säsonger. I höst går den på Hamburger Börs i Stockholm och i vår tar de föreställningen på turné genom Sverige.

Den 18 mars besöker Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlunds discokompani Göransson Arena.

– Det är fest från början till slut. Vi bjuder in till ett stort diskotek där alla är välkomna, oavsett hur du ser ut, vem du är och var du kommer ifrån, säger Lina Hedlund från Hälsingland som ser fram emot att få styra kosan uppåt i landet.

– Det känns jättekul att få möjlighet att åka dit vår publik finns och hälsa på och landa i olika städer. Vi ska discofiera hela Sandviken. Det ska bli extra roligt att åka norrut för mig. Jag hoppas att det kommer komma lite folk hemifrån.

"Disco defenders" gör elva shower i Sverige, varav tre föreställningar är i Åre. Showen är 100 intensiva minuter och innehåller discoklassiker från 70-talet och framåt, men också Alcazars egna hits som "Not a sinner, nor a saint", "Alcastar" och "Stay the night". Med sig på scenen har de ett åttamannaband och ett gäng dansare.

– Räkna med hundra procent disco och fullt ös. När vi har liveband så får alla låtarna nytt liv, det svänger något så djäkulst om bandet.

Blir du aldrig trött på disco?

– Jag tröttnar aldrig. Vi har ynnesten om att vara ensamma om att vara ensamma om att göra disco i Sverige. Discon står ju för en känsla. Det finns det här ytliga och glittriga, men det finns också en djupare ton. När discon kom så var det som att folk fick möjlighet att vara sig själva och leva ut och passa på – oavsett var de kom ifrån och vilken sexuell läggning de hade.

Alcazar uppmanar folk som besöker showen att ta tillfället i akt att ta på sig något glittrigt, en hög klack och boa om man vill. Lina Hedlund tror att många kan må bra av en discopaus.

– Bara släppa allt och dyka in i discobubblan ett par timmar – det tror jag kan stärka många. Alla kan vara en Alcastar!

Biljetter finns ute nu.

Mer läsning

Annons