Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik för världens barn

Musik för världens barn lockade många till Tre bockar i Hudiksvall på lördagen. Tre lokala band stod på scen under kvällen och halva entréavgiften skänktes till insamlingen för Världens barn.

- Det är kul att banden får en möjlighet att stå på scenen och det är roligt att vi kan hjälpa till att skänka lite pengar, säger Mårten Olsson på Studiefrämjandet.

Det var Studiefrämjandet Club Live som i samarbete med Tre bockar anordnade Världens barn galan på lördagskvällen. Först upp på scenen var Jimmy The band och senare på kvällen klev Hudiksvalls Locker Room Lovers och Kronofogden upp på scenen.

- Det är andra gången som vi anordnar en musikkväll tillsammans med Världens barn. Förra gången som vi gjorde det blev det väldigt lyckat och det kom riktigt mycket med folk, säger Mårten Olsson.

Mårten Olsson ser flera positiva effekter med spelningen på lördagskvällen. Dels får banden en möjlighet att spela på en scen för en större publik och dels samlas pengar in till Världens barn.

- Vi kommer inte kunna rädda hela världens barn, men vi kan i alla fall bidra med lite, säger Mårten Olsson.

Många i publiken kommer för att få se banden och stämningen är trevlig och stödet till banden är stort. Studiefrämjandets Club Live ger många oetablerade band möjlighet att spela inför större publiker.

Punkbandet Kronofogden fick vänta under kvällen och klev på scen som tredje och sista band. Bandet uppskattar att få möjlighet att spela inför publik och de hade uppmanat sina vänner att komma till Tre Bockar under lördagskvällen och samtidigt stötta Världens barn.