Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Multisportarenan snart klar

I Edsbyn byggs nu en multisportarena vid Voxna älvs strand. Det här ska främst bli en samlings- och mötesplats för den föreningslösa ungdomen. Här ska barn och ungdomar kunna välja att spela innebandy, basket, fotboll, tennis, volleyboll och badminton.

Det kommer även att finnas ett bordtennisbord för utebruk och en skateboardramp på plats. Tanken är att även anlägga en plan för beachvolley. Inom själva rinkområdet kommer konstgräs att läggas på plats på asfalten nästa vecka.

Idrottslärarna Pär Ekbom och Nina Unefäldt har varit engagerade i arbetet med att få till en multiarena i Edsbyn. De har jobbat sedan 1978 som idrottslärare vid Celsiusskolan.

– Vi har under årens lopp sett att det finns ett behov främst för de ungdomar som inte tillhör någon idrottsförening att ha någonstans att vara om man vill röra på sig och utöva någon sport, säger Pär Ekbom.

– Vår tanke är en plats där många personer kan mötas och att det är avgiftsfritt att komma dit. De som är där får ta eget ansvar för att det ska funka genom att till exempel vara aktsamma om material, säger Nina Unefäldt.

Mats Tjernberg lovade att Hälsinglands idrottsförbund skulle kunna bidra med 500 000 kronor om kommunen bidrog med samma summa till multisportarenan. Inom kommunen var man också positiva och tyckte det här var en bra idé.

Svenska fönsters Medarbetarfond har gett ett bidrag till bordtennisbordet.

Ulf Olsson och Per Backa för NCC har jobbat med att anlägga multisportarenan. Arbetet började med att man började gräva ur 70 cm i marken, isolera och dränera. Förra veckan monterade man själva rinken som är en tjeckisk konstruktion inhandlad från Danmark. Nästa vecka ska konstgräset vara på plats och skateboardparken ska enligt planerna bli klar den här veckan.

Invigningen beräknas bli i början av september.