Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motsatser duellerar i Andra chansen

/
  • Rutinerade Alcazar fick en stor hit med sitt bidrag i förra årets tävling. I år satsar de på nytt mot en finalplats med
  • Han har beskrivits som ett nytt stjärnskott på den svenska pophimlen. På lördag tävlar Neo mot Kalle Moreaus & Orsa spelmän.
  • I Andra chansen gör popsångerskan Pauline upp om en finalplats i duell med hårdrocksbandet Crucified Barbara.
  • Kalle Moreaus & Orsa spelmän tävlar med sin låt

En förhandsfavorit, ett gäng schlagerveteraner, folkmusik och hårdrock. På lördag ska de två sista finalisterna tas fram i Melodifestivalen. Åtta bidrag gör upp i fyra dueller. Vi går igenom startfältet.

Annons

Genrerna krockar onekligen i årets upplaga av Andra chansen. I den första duellen möter schlagerveteranen Pernilla Wahlgren hårdrocksbandet Pain of Salvation. Pernilla Wahlgren som redan 1985 tävlade med "Piccadilly Circus" säger att hennes låt "Jag vill om du vågar" är den enda riktiga schlagern bland årets bidrag. Pain of Salvations bidrag "Road Salt" är så långtifrån klassisk schlager man kan komma. En tung hårdrocksballad som enligt sångaren Daniel Gildenlöw handlar om förlust, "en skör låt med en inneboende styrka".
Soul möter hårdrock
Rockbjörnsbelönade och av kritikerna hyllade popsångerskan Pauline har sagt att hon ska gå "all in" i tävlingen. Det gjorde hon med den Duffy-doftande "Sucker for love" som i duell nummer två möter hårdrockarna i Crucified Barbara, som redan har spelat förband åt legenderna Motörhead och nu satsar på final med balladen "Heaven or hell".
Disco mot allmogerock
Neo var förhandstippad i Malmö men föll på målsnöret. Nu får han i stället möta Kalle Moraeus & Orsa spelmän i en rafflande duell. Neo har sin musikaliska bas i 80-talets disko och beskrivs som en ny komet på pophimlen. Hans syntiga "Human frontier" står i vilket fall en bra bit ifrån Kalle Moraeus & Orsa spelmäns "Underbart" som bjuder på fioler och allmogerock.
Schlagerveteraner duellerar
I den fjärde och sista duellen möts två veteraner. Jessica Andersson som tävlar för femte gången med den smäktande kärleksballaden "I did it for love" ställs mot minst lika rutinerade Alcazar. Förra året blev deras bidrag "Stay the night" en stor hit. I år vill de upprepa succén med "Headlines".

Mer läsning

Annons