Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorsporten intar till Hagmyren – rallybana byggs under hösten

Under hösten möts flera olika typer av hästkrafter på Hagmyren. Nu startar bygget av en bana för rallycross- och folkrace på arenan. – Det är en unik satsning, säger Lennart Wilhelmsson från Norra Hälsinglands Travsällskap.

Annons

Läs också: Vi upprepar succén – Mittmedia livesänder flera timmars ridsport från nationella tävlingar

Första spadtaget till en rallycross- och folkracebana är taget. Under hösten kommer Hagmyren, som sedan många år tillbaka fungerat som travbana, att förvandlas till en mötesplats för både motor- och hästintresserade. Det är Motorklubben SMK Hälsinge som valt att samarbeta med Norra Hälsninglands Travsällskap, NHT. En kilometerlång körslinga ska byggas på insidan om den yttre travbanan.

– Vi har hållit det lite hemligt hittills, men alla reaktioner som inkommit från motor- eller travintresserade hittills har varit positiva, säger Mattias Frick om den lite oväntande kombinationen av verksamheter.

Genom samarbetet vill man dels utnyttja arenans fulla potential, dels kunna locka ny publik. Att locka ungdomar till motorsporten i Hälsingland är prioriterat för SMK Hälsinge, något man hoppas ska kunna få ett lyft genom satsningen.

– Hagmyren en bra plats att utvecklas på, säger Joakim Palm från SMK Hälsinge.

Läs också: Bergsåkertränaren om olyckan på Hagmyren – och otäcka scenerna: "Benet bara vek sig"

De är förväntantsfulla inför både bygget och samarbetet, som i sig är det enda av sitt slag i Sverige.

– Det är ganska unikt. Det finns ingen annan aläggning i Sverige med samma inriktning som vi tänker iscensätta nu, säger Lennart Wilhelmsson, ordförande i NHT.

Han blickar stolt ut över anläggningen, där allt från domartorn till läktare med tv-skärmar finns.

– Jag tror att vi kan komplettera varandra, och få mycket bra publk från varandra. Det här kommer gynna alla, säger han glatt.

Läs också: Storfavoriten höll hela vägen på Hagmyren: "Han hör hemma på V75"