Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorfest med blänkande veteraner

Polerade fälgar och glänsande krom kunde ses blänkande längs gatorna under lördagskvällen. Blandade årsmodeller intog en efter en stadens centrum. Det dröjde inte länge förrän Hudiksvallsborna drogs tillbaka till 50-talet.

När solen inlett sin nedgång och kvällskylan börjat lägga sig över staden, hörs ett stigande muller från gamla veteranbilar som närmar sig från Bergsjövägen.

Bland cruisingdeltagarna finns Anna-Lena och Ove Danielsson. De kommer åkandes raka spåret från en bilträff i Bergsjöparken, där de har tillbringat dagen.

Ett 40-tal av de som varit i Bergsjö tidigare, har i en gemensam bilkaravan tillsammans rullat vidare mot Hudikcruisingen.

För Ove och Anna-Lena Danielsson har intresset för gamla bilar hela tiden varit närvarande, men för tre år sedan fick det ett ytterligare uppsving. Det var då de köpte sin Cheva ´58.

– Det blev mer tid över när barnen växte upp, berättar Anna-Lena Danielsson.

Efter att ha följt med ett par vänner på en bilträff i Rättvik ökade suget efter en egen veteranbil. När de sedan såg en röd Chevrolet via en annons på internet fanns det inte mycket att tveka på.

– Vi åkte ner till Värmland och hämtade hem den. Då var den nyss intagen till Sverige, säger Anna-Lena.

Strax efter köpet upplevde de sin första cruising, åtminstone den första från insidan av en bil.

– Det är en otrolig skillnad på att få åka i en själv, mot för att stå och titta, säger Ove Danielsson, som är chaufför under lördagens cruising.