Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorfantaster varvade ned i kvällssolen - "Det här är till för alla som har något som kan rulla fram"

I onsdagskväll fylldes parken bakom Bromansgymnasiet med bilar, traktorer och mopeder. En gång i månaden arrangerar Midnight Cruisers en träff för allmänheten, allt som krävs är ett fordon som kan rulla fram eller att ha intresse för dem.

Se hur det såg ut när Åkdon och Termos var igång:

Tidigare har alla samlats vid Köpmanberget för att delta i Midnight Cruisers event "Åkdon och Termos". Vid förra tillställningen kom 110 bilar, men denna gång kunde det vackra vädret locka ännu fler fordonsfantaster.

– Det är inte helt omöjligt att hela platsen fulls upp, förhoppningsvis slår vi rekordet den här gången, säger Bengan Holmberg som är ordförande i Midnight Cruisers.

Läs även: Här är sommarens motor-händelser i Hälsingland

Bilarna dirigeras in på fältet för att prydligt ställas upp sida vid sida. Många av deltagarna har med sig picknick-bord och korgar fyllda med fika – medan andra gick runt och njöt av de olika bilarna som stod på display.

– Det är jätteroligt att komma till tillställningar som dessa, det finns så olika åldrar bland de som är här, olika bilar och alla går runt och pratar med varandra, säger Nina Fors Östlund.

En av dessa bilar var en Volkswagen från 1956, som hade stått på en loge och dammat till sig i 30 år, innan Berndt Sundquist köpte den, och allt på bilen är originaldelar.

Läs även: Veteranerna som glider fram genom Hälsingland: "Jag är en sann raggarbrud"

– Jag träffade upp bonden vars son ägde bilen, bad om att få köpa loss den och de gick de med på. Även om det fick godkänt på besiktningen så bytte jag bromsarna, för säkerhetskull, säger Berndt Sunquist.

Sedan dess har denna Volkswagen åkt 1500 mil till olika cruisings och bilevent, vilket många andra bilägare även gjort.

Att hålla kvar de gamla bilarna i originalform är viktigt för många av deltagarna, en av dessa är Olle Fors, som besökte eventet med sin Studebaker bil från 1927.

Missa inte: Se livesändningen från Power meet i Västerås här

– När jag fick tag på den var det bara skrot, det tog sju år att få den så fin som den är idag, säger Olle Fors.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!