Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svettigt bakom styret

/

Väckningssignalen ljöd nästan plågsamt tidigt, klockan sex på morgonen.

Två timmar senare hade Lars Linderdahl lastat hamburgare och korv i bilen och rattat ut till HMCK-banan där en slitsam förmiddag väntade.

Annons

Att sitta upp på hojen är det roligaste som finns för Hudiksvalls MCK:s ordförande. Men är man klubbas och tävlingen arrangeras på hemmamark finns det en del att stå i.

– Men det var värt varenda sekunds arbete, sa Lars Linderdahl sedan han styrt in på fjärde plats i motionsklassen för åkare över 40 år.

Den fjärde deltävlingen i Mittenduro cup bjöd på strålande väder. Sex kilometer per varv är en ökning med två kilometer sedan tidigare. Och om två år hoppas Lars Linderdahl att sträckningen ska vara 10 kilometer.

Det blev en strålande lördag för Hudiksvalls MK. Tyngsta klassen, bredd, vanns av hemmaklubbens Thorbjörn Johnsson föreklubbkamraten Daniel Sundqvist.

I herrar motion upp till 39 år kom Hudiksvalls Henrik Sundqvist trea. Anders Sahlin körde in som tolft man medan Nicklas Byrberg blev nummer 16 i sitt livs första endurotävling.

I damklassen blev det en högst väntad seger. Annica Karvonen från Hudiksvall som är totalledare i cupen var den här gången ensam i klassen.

Mer läsning

Annons