Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sten stoppade Hägg i SM

/
  • Niklas Hägg i full fart på fjärdesträckan i Rally Uppsala. Han höll andra plats i klassen Otrimmat fyrhjulsdrivet när han slog i en sten på den sjätte sträckan och sedermera tvingades bryta.FOTO: KURT ELIASSON

Tempot var högt men en sten i vägkanten fick Niklas Hägg på fall i SM-premiären Rally Uppsala.
– Det känns surt. En skitgrej, summerar han själv.

Annons

Rally Uppsala inleddes med en sprintsträcka på fredag kväll. Här tog SMK Hälsingeföraren Niklas Hägg åttonde tid i klassen Otrimmat fyrhjulsdrivet, dryga tre sekunder efter ledande östgöten Jimmy Joge.

På lördagen fortsatte Rally Uppsala med ytterligare sex sträckor – mätande tillsammans nio mil. Niklas satte nu upp ett högt tempo och avancerade upp till andra plats efter tre körda sträckor på förmiddagen. Fram till ledande hemmafavoriten Mats Thorszelius skilde i det läget 24 sekunder.

Men på den sjätte sträckan, den sista före service, slog Niklas i ena bakhjulet mot en sten i dikeskanten. Bärmarmen blev krokig och klämde samtidigt sönder bromsledningen.

Självklart är han besviken.

– Ja, i synnerhet som det gick så jäkla bra dessförinnan. Men det är bara att komma igen när SM fortsätter i Sandviken om tre veckor.

KURT ELIASSON

Mer läsning

Annons