Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba ryck på nya banan i Tierp

/

Det blev inga finalplatser för hälsingarna när Sweden internationals, EM-deltävlingen i dragracing, avgjordes på Tierp Arena i helgen. Men Ulf Leanders, Alfta, satte nytt Europarekord i slutfart, och i Pro mod körde både Niclas Andersson, Näsviken, och Per Svedberg, Mellanfjärden, personbästa.

Annons

Per Svedberg var kvalfemma i det 28 bilar stora fältet med nytt personbästa, 6,104 medan Niclas Andersson också putsade av sitt personbästa till 6,105, vilket räckte till en sjätte kvalplats.

I första kvalrundan mötte Svedberg Mikael Lindahl, och Lindahl var lite snabbare ut från start.

– Jag körde ikapp honom, men efter 5,8 sekunder gick en ventil av och ramlade ner i motorn, och då var det god natt, konstaterar Svedberg.

– Jag var bara 5/1000 sekund efter honom i mål.

Niclas Andersson mötte Fredde Fagerström i första rundan, och var först av de två ut från startlinjen. Niclas hade även bäst 60-fotstid, när han fick däcksvibrationer. Bilen drog kraftigt åt höger, mot cementbarriärerna, och Niclas var tvungen att släppa.

– Ja, det var en mur i vägen, säger Niclas.

– Bilen stack så brutalt att jag var tvungen att släppa. Det var synd, för jag hade den där rundan som i en liten ask. Jag var först ut från start och först vid 60-fot. Det hade kunnat gå fort om jag inte fått sladd, säger Niclas.

Ulf Leanders, Alfta, blev i helgen historisk genom att sätta det första Europarekordet på Tierp Arena.

Det nya rekordet i slutfart för Top metanol funny car, lyder nu på 406,9 sekunder. Hastigheten backade han upp med en ännu snabbare körning, 411,5.

Ulf Leanders var kvaletta i funny car-fältet med en tid på 5,65, vilket är den snabbaste tiden i Europa.

Dessvärre klarade Leanders inte av att backa upp tiden för att få den till ett officiellt rekord.

– Vi hade behövt köra 5,709 för att få det godkänt, och vi körde 5,712. 3/1000 ifrån, konstaterar Ulf Leanders.

Mer läsning

Annons